welkom  |  luisterhuis  |  kleurplaat  |  de winkel van meneer spekjes |  margreet en charles    gastlessen  |  contact & links

Tijgertraktatie  

Ingredienten 

- 1 rode kool
- kaas in blokjes 
- augurken
- 1appel
- rozijnen
- 1 radijsje

- 1 wortel
- 2 blaadjes

- satÚstokjes 


 

 

bereiding 

Prik de kaasblokjes op de ene helft van de satÚstokjes, de augurken op de andere.
Prik vervolgens om en om een rijtje stokjes met augurken en een met kaasblokjes,
zodat je een rijtjespatroon krijgt.
Op de foto zie je dat Nienke er nog van alles bij verzon: verschillende worstjes, Amsterdamse uitjes...

Prik de rozijntjes op de appel op de plaats van de ogen, (Nienke gebruikte zo te zien olijven!),
een radijs voor de neus en een schijfje paprika voor de mond. 
Maak de appel goed vast aan de rode kool met meerdere satÚstokjes.

Veel plezier, en lang zal je leven!

 

 

ansichtkaarten  boeken   tijgertraktatie